De wereld overladen met zoete woorden van liefde. Echte, inspirerende, mooie, oprechte liefde. Liefde die mensen verbindt, verandert en verzekert van acceptatie.

Met een cappuccino binnen handbereik en muziek van Aretha Franklin op de luidspreker, schreef ik jaren geleden het bedrijfsplan voor ZoeteLiefde. Een bedrijf om de wereld te overladen met zoete woorden van liefde.

Ik wilde een bedrijf lanceren waarmee ik echt iets kan betekenen in de wereld, naast mijn werk als freelance journalist. Ik geloof namelijk dat we allemaal liefde nodig hebben. We verlangen er allemaal naar om geliefd te zijn. In een wereld die steeds vaker polariseert, merk ik dat deze boodschap van liefde meer dan ooit relevant is. Want only love can conquer hate.

Het begon met het creëren van ansichtkaarten met eigen foto’s en eigen citaten. Dus niets geen quotes van Pinterest, maar zinnen die ik zelf bedacht. Inmiddels is ZoeteLiefde uitgegroeid tot een onderneming met verschillende takken. Naast storytelling en journalistiek ook REVOLUTIE, dé podcast met invloed en workshops over woordgebruik en luisteren.

En een online winkel met poëzie, kaarten & prints. Mijn eigen poëziebundels Lily in the Wild Field (2017) en Als de zon op je gezicht valt (mei 2021) zijn in de online shop te koop.

Marina de Haan zoete liefde

Marina de Haan (1986) is oprichter van ZoeteLiefde, journalist en dichter. Ze is auteur van de dichtbundels ‘Lily in the Wild Field’ (2017) en ‘Als de zon op je gezicht valt’ (2021). Ze schrijft voor onder meer Noordhollands Dagblad, Nederlands Dagblad, Tearfund Nederland en Redmatters. Marina is altijd authentiek, durft kwetsbaar te zijn en wil mensen inspireren woorden van liefde te spreken. Klik hier voor  portfolio en cv.

MISSIE

De wereld overladen met zoete woorden van liefde. Echte, inspirerende, mooie, oprechte liefde. Liefde die harten zacht maakt en ogen opent. Liefde die mensen verbindt, verandert en verzekert van acceptatie.

EXPERTISE

Poëzie, workshops en storytelling

VISIE

Ik geloof in de kracht van woorden. Ik geloof dat woorden iemand kunnen maken of breken. Het is mijn visie dat we steeds bewuster worden van ons woordgebruik en de kracht daarvan.

Ik hoop dat ieder mens in Nederland weet dat ze geliefd en waardevol is. Als mensen dat niet ten diepste beseffen, dan komen ze niet volledig tot bloei. Ik geloof daarom dat een uiting van liefde kan bijdragen aan het bloeiproces. Volgens de Van Dale is liefde een warme genegenheid of oprechte en warme belangstelling. Dat kan al door een ZoeteLiefde kaart, print of boek cadeau te doen!