workshop 'de dynamiek van woorden'

'Je woorden zijn als zaadjes. Wat je zaait, oogst je'

DYNAMISCH WOORDGEBRUIK

Weet je, het is best een beetje vreemd. Over bepaalde dingen denken we helemaal niet meer na. We vragen ons niet af waarom water nat is. We verwonderen ons niet over een transparante lucht. Zo is dat ook met onze woorden. We spreken er duizenden op een dag, maar we staan (te) weinig stil bij de betekenis van woorden, bij de dynamiek van woorden.

Hoe gebruik jij je woorden? En besteed jij voldoende aandacht aan de diepgang van je woorden? Onze samenleving is vluchtig, alles moet snel, we hebben geen tijd meer om zorgvuldig te communiceren. Dat is heel verdrietig, want de betekenis van woorden is precies wat ze dynamisch maken.

De betekenis van woorden is precies wat ze dynamisch maken

Daarom hebben wij de workshop ‘De Dynamiek van Woorden’ ontwikkeld als tegengeluid. Het is een praktische workshop voor jou en je team om bewustwording omtrent woordgebruik te creëren, om je denken rondom de kracht van woorden te vernieuwen en om dynamisch woordgebruik te stimuleren op je werk en in je dagelijks leven.

Marina de Haan als de zon op je gezicht valt

Trudie Tijssen, deelnemer workshop landelijke pionierstraining
“Ik heb diepe bewondering voor het ontwikkelingsproces dat je doorgemaakt hebt. Wat je deelde over je levensverhaal en de kracht van woorden daarin. De schrijfoefening over de positieve en negatieve woorden die ik in gedachten over mezelf uitspreek, raakte me enorm. Zoals je gemerkt hebt. Bedankt Marina, wauw..zo wijs was ik nog niet ca 10 jaar geleden toen ik begin 30 was!!”

Lees hier alles over de workshop 'De Dynamiek van Woorden'

Een impressie van een ZoeteLiefde workshop, video door Veenomenal

workshop 'de kunst van luisteren'

'Moedig is het als je echt durft te luisteren. Naar anderen en naar jezelf'

Zoete liefde

Audrey Scharbay, oprichter Het Koningshuis
“Marina heeft een workshop gehouden bij Het Koningshuis. Ze heeft een bijzondere subtiele manier van kennisoverdracht. Ze heeft een toegankelijke stijl voor mensen van uiteenlopende leeftijden en achtergronden. Marina prikkelt je creativiteit om met het onderwerp aan de slag te gaan.”

Esther Mostert, deelnemer workshop Het Koningshuis
“De workshop van ZoeteLiefde is opbouwend, inspirerend en verfrissend! Aan de hand van creatieve opdrachten neemt Marina je mee op reis naar de essentie van de dingen die jou bezig houden en leert ze je om hier beeldende woorden aan te geven. De setting is ontspannen waardoor vrijheid en ruimte ontstaat om te delen, elkaar te bemoedigen en van elkaar te leren.  Marina laat met haar workshop duidelijk zien dat er kracht en schoonheid bestaat in kwetsbaarheid. Ik ben verrijkt naar huis gegaan en kan de workshop van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar woorden van rust, vrede, genezing, vrijheid én overwinning!”

Lees hier alles over de workshop 'De Kunst van Luisteren'

MOEDIG LUISTEREN

Elk mens moet bewust leren luisteren om volledig te leven. Maar we weten niet meer zo goed hoe we moeten luisteren. We horen geluiden en klanken, maar horen we ook wat er gezegd wordt? Vaak niet. We luisteren 60% van de dag, maar we onthouden slechts 25%. We zijn ons vermogen van luisteren aan het verliezen. Wij willen met deze workshop ‘De Kunst van Luisteren‘ voorkomen dat we het luisteren helemaal verliezen.

Luisteren is een kunst. Het gaat niet vanzelf. Je moet er iets voor doen. En, we geven het direct toe, dat is lastig. Het is moeilijk, want onze wereld wordt steeds luider. Er is van alles dat onze aandacht vraagt. Denk maar aan sociale media, de behoefte aan likes en onze prestatiedrang. Je kan wel stellen dat er veel ruis op de lijn is. We zijn de stilte verleerd. Daardoor wordt luisteren steeds moeilijker, en wordt het zelfs vermoeiend.

Als we oprecht luisteren is er ruimte voor herkenning en verbinding

En dat terwijl luisteren zo mooi is. Het is de toegang tot begrip. Als je werkelijk naar iemand luistert, als iemand zich oprecht gehoord voelt, dan durft die persoon zichzelf te zijn, dan durft iemand zichzelf steeds meer te laten zien. Dan is er ruimte voor herkenning, verbinding en liefde. Daar wordt deze hele wereld een beetje mooier van. Stoppen we met luisteren naar anderen? Dan heeft dat gevolgen voor de wereld.

In deze workshop nemen we je mee langs een aantal stappen om je (weer) op weg te helpen om moedig te luisteren. Naar anderen, maar vooral ook naar jezelf.

Wil je een ZoeteLiefde workshop boeken?

We werken samen met professionele experts op het gebied van woordgebruik en luisterhouding. Een van onze experts zal de workshop(s) verzorgen.

Onze workshops zijn zowel geschikt voor bedrijven als voor particulieren. Geweldig dat je interesse hebt. Laat ons weten welke workshop (allebei mag ook natuurlijk!) je wilt boeken. Stuur een e-mail met de aanleiding voor de workshop, de grootte van de groep en andere relevante informatie naar Marina: marina@zoeteliefde.com. We nemen gauw contact met je op!

Marina en andere experts geven de workshops
Marina de Haan zoete liefde