Workshop 'De Dynamiek van Woorden'

Weet je, het is best een beetje vreemd. Over bepaalde dingen denken we helemaal niet meer na. We vragen ons niet af waarom water nat is. We verwonderen ons niet over een transparante lucht. Zo is dat ook met onze woorden. We spreken er duizenden op een dag, maar we staan (te) weinig stil bij de betekenis van woorden, bij de dynamiek van woorden.

Ieder woord dat jij uitspreekt heeft kracht. Zij het een toespraak van een burgemeester, een boodschap van een activist, een preek van een voorganger of liefdesbrieven van een geliefde. Woorden staan ergens voor, ze brengen een boodschap over. Woorden kunnen iemand opbouwen, iemand de hemel in prijzen, maar ze kunnen ook verwoesting aanrichten of conflict veroorzaken.

Je woorden zijn een reflectie van je ziel

Hoe gebruik jij je woorden? En besteed jij voldoende aandacht aan de diepgang van je woorden? Onze samenleving is vluchtig, alles moet snel, we hebben geen tijd meer om zorgvuldig te communiceren. Dat is heel verdrietig, want de betekenis van woorden is precies wat ze dynamisch maken.

Daarom hebben wij een workshop ontwikkeld als tegengeluid. Het is een praktische workshop voor jou en je team om bewustwording omtrent woordgebruik te creëren, om je denken rondom de kracht van woorden te vernieuwen en om dynamisch woordgebruik te stimuleren op je werk en in je dagelijks leven.

Inhoud

Tijdens de workshop nemen we mee langs belangrijke thema’s van dynamisch woordgebruik. Bij alle onderwerpen delen we verhelderende verhalen, originele tips & tricks en gaan we praktisch aan de slag met creatieve opdrachten.

 1. Zelfreflectie: welke woorden spreek jij?
 2. Wat is dynamisch woordgebruik?
 3. Oefenen: hoe pas ik dynamisch woordgebruik toe in de praktijk?
 4. Storytelling: op zoek naar jouw verhaal, jouw impact
 5. Praktijkvoorbeelden: je leert van elkaar

Resultaten

Aan het eind van de workshop:

 1. Begrijp je de ware betekenis van je eigen woordkeus
 2. Zie je in wat de consequenties van woorden zijn
 3. Ga je bewuster om met je woorden
 4. Ben je in staat om dynamisch woordgebruik toe te passen
 5. Kan je anderen wijzen op hun manier van spreken

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de dynamiek van woorden. Voor onderstaande doelgroepen kan de workshop bijzonder interessant zijn:

 1. Bedrijven
 2. Teams: leidinggevenden, communicatieteams, marketingteams, salesteams, teams van vrijwilligers
 3. Individuele klanten en zzp’ers
 4. Particulieren en vriendengroepen

Investering

Praktische en intensieve workshop inclusief:

 1. Leerzame theoretische stof
 2. Creatieve praktijkopdrachten
 3. ZoeteLiefde kaart

Interesse?

ZoeteLiefde werkt samen met professionele experts op het gebied van woordgebruik en luisterhouding. Een van onze experts zal de workshop(s) verzorgen. Wil je meer informatie, een vrijblijvende offerte of wil je direct de workshop ‘De Dynamiek van Woorden’ boeken? Stuur een e-mail naar Marina: marina@zoeteliefde.com. Dank je wel en we spreken elkaar snel!

Marina de Haan zoete liefde

Je bent vast benieuwd waarom ik, Marina de Haan en oprichter van ZoeteLiefde, zo’n woordenactivist ben. Als journalist en dichter ben ik een groot liefhebber van woorden.

Ik ben iemand die goed nadenkt voordat ik iets zeg. Ik houd er niet van om zomaar in het wildeweg te kletsen. Ik kies mijn woorden zorgvuldig, juist omdat ik heb ervaren wat de gevolgen zijn als dat niet gebeurt. In deze workshop leer ik jou in een veilige omgeving onder andere om je woorden te wegen, nog voordat je ze uitspreekt.

Je woorden zijn als zaadjes. Wat je zaait, oogst je. Het is daarom essentieel om bewust te zijn van de dynamiek van je woorden

In 2017 heb ik mijn debuut gedichtenbundel ‘Lily in the Wild Field’ in eigen beheer uitgebracht. Ik heb tot nu toe meer dan 120 gedichten geschreven en als journalist schreef ik zo’n 750 gepubliceerde artikelen. Momenteel schrijf ik voor Noordhollands Dagblad en werk ik aan mijn tweede gedichtenbundel ‘De Zon Op Mijn Gezicht Voelen’.

Marina de Haan als de zon op je gezicht valt

Wat zeggen anderen over de workshop


Trudie Tijssen, deelnemer workshop landelijke pionierstraining
“Ik heb diepe bewondering voor het ontwikkelingsproces dat je doorgemaakt hebt. Wat je deelde over je levensverhaal en de kracht van woorden daarin. De schrijfoefening over de positieve en negatieve woorden die ik in gedachten over mezelf uitspreek, raakte me enorm. Zoals je gemerkt hebt. Bedankt Marina, wauw..zo wijs was ik nog niet ca 10 jaar geleden toen ik begin 30 was!!”

Esther Mostert, deelnemer workshop
“De workshop van ZoeteLiefde is opbouwend, inspirerend en verfrissend! Aan de hand van creatieve opdrachten neemt Marina je mee op reis naar de essentie van de dingen die jou bezig houden en leert ze je om hier beeldende woorden aan te geven. De setting is ontspannen waardoor vrijheid en ruimte ontstaat om te delen, elkaar te bemoedigen en van elkaar te leren.  Marina laat met haar workshop duidelijk zien dat er kracht en schoonheid bestaat in kwetsbaarheid. Ik ben verrijkt naar huis gegaan en kan de workshop van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar woorden van rust, vrede, genezing, vrijheid én overwinning!”