Zonder woorden is de wereld stil. Woorden maken momenten waardevol. Woorden geven emotie als je adem stokt. Woorden laten je stralen en glimlachen. Woorden geven kleur aan ons leven. Ze vertellen een persoonlijk verhaal, een professioneel verhaal. Een verhaal over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar toe willen, ze geven visie. Woorden vertellen verhalen. Wij zijn verhalenvertellers.

POËZIE 

Jouw visie, de boodschap van jouw bedrijf, jouw droom. Maar dan niet zomaar in een tekst, maar in een gedicht, in poëzie. Op eigentijdse wijze kun jij jouw boodschap met de wereld om je heen delen.

Poëzie leent zich bij uitstek goed voor een duidelijke boodschap. Dichters willen zo kernachtig en concreet mogelijk schrijven. Het is een taalvorm die impact heeft op de luisteraar. Soms met (binnen)rijm, soms met ritme. Soms met eigen regels, maar ook vaak zonder regels. Een dichter prikkelt een luisteraar of lezer. Zo komt je boodschap, je visie, je idee beter over. Lees meer hier.

INTERVIEWS

Het interview is een vorm om iemand de hemd van het lijf te vragen. Vaak is dat een persoon, maar het kunnen ook meerdere gasten aan een talkshow-tafel zijn bijvoorbeeld. Het individuele gesprek komt het meest voor.

Een groot voordeel is dat je in korte tijd veel informatie krijgt. Een interviewer vraagt door en achterhaalt op die manier nog meer verhalen, meer diepgang en nieuwe informatie. Een interview is ook een goed middel om te toetsen waar je staat: waarom doe je wat je doet? En wat is de meerwaarde daarvan? Tijdens een interview hoor je jezelf punten benoemen die je mogelijk vergeten was. Het gesproken woord heeft kracht. Dus ook als jij je visie, je missie of je persoonlijke kwetsbaarheid durft uit te spreken heeft dat kracht. Lees meer hier.

Ook een goed verhaal?

We denken graag met je mee. Stuur je idee naar Marina via hello@zoeteliefde.com!

HUMAN INTEREST JOURNALISTIEK

Een verdachte van diefstal is opgepakt. De Tweede Kamer debatteert over stikstof. In Syrie is een aanslag gepleegd. Dat zijn alle drie vormen van ‘hard nieuws’. Nieuws waarbij het nieuwsfeit van belang is. Bij human interest journalistiek staat de belangstelling van de lezer centraal.

Het is nieuws dat emotie bij de lezer ontfutselt. Denk aan een verhaal dat verwondering wekt of je laat verbazen. Misschien moet je er wel om lachen of troost het je. Human interest gaat daarom vaak om de mens en dingen waar mensen mee te maken hebben, zoals gevoelens, struikelblokken, ambitie. Lees meer hier.

PORTRETTERENDE VERHALEN

Met een portretterend verhaal lees je alles over een persoon. Je leert zijn haar leven kennen, zijn denken en zijn werk. Het zijn vaak diepte interviews, waarbij je uren met elkaar praat over het leven.

De interviewer kruipt helemaal in de wereld van de persoon die geportretteerd wordt of wilt worden. Je leert die persoon beter kennen dan bij een vluchtig gesprek. Je ontdekt ambities, visie, maar ook momenten die het leven hebben getekend. In vertrouwelijke en veilige omgeving durven interviewer en geïnterviewde die diepte op te zoeken. De beste manier om iemand goed te leren kennen is bij hem thuis. Daar zie je hoe de schilder schildert, hoe de dichter dicht, waar de inspiratie vandaan komt, welke boeken er in de kast staan. Lees meer hier.

Met storytelling maak je impact