Zonder woorden is de wereld stil. Woorden maken momenten waardevol. Woorden geven emotie als je adem stokt. Woorden laten je stralen en glimlachen. Woorden geven kleur aan ons leven. Ze vertellen een persoonlijk verhaal, een professioneel verhaal. Een verhaal over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar toe willen, ze geven visie. Woorden vertellen verhalen. Wij zijn verhalenvertellers.

Poëzie

Jouw visie, de boodschap van jouw bedrijf, jouw droom. Maar dan niet zomaar in een tekst, maar in een gedicht, in poëzie. Op eigentijdse wijze kun jij jouw boodschap met de wereld om je heen delen.

Poëzie leent zich bij uitstek goed voor een duidelijke boodschap. Dichters willen zo kernachtig en concreet mogelijk schrijven. Het is een taalvorm die impact heeft op de luisteraar. Soms met (binnen)rijm, soms met ritme. Soms met eigen regels, maar ook vaak zonder regels. Een dichter prikkelt een luisteraar of lezer. Zo komt je boodschap, je visie, je idee beter over.

Klik hier voor voorbeelden en meer informatie over poëzie

Interview en portret

Het interview is een vorm om iemand de hemd van het lijf te vragen. Vaak is dat een persoon, maar het kunnen ook meerdere gasten aan een talkshow-tafel zijn bijvoorbeeld. Het individuele gesprek komt het meest voor.

Een groot voordeel is dat je met een interview in korte tijd veel informatie krijgt. Een interviewer vraagt door en achterhaalt op die manier meer anekdotes, meer diepgang en nieuwe informatie. Een interview is ook een goed middel om te toetsen waar je staat: waarom doe je wat je doet? Tijdens een interview hoor je jezelf punten benoemen die je mogelijk vergeten was. Het gesproken woord heeft kracht. Dus ook als jij je visie, je missie of je persoonlijke kwetsbaarheid durft uit te spreken heeft dat kracht.

Naast bovenstaande vorm van interviewen is het ook mogelijk om een portretterend verhaal te maken. Met een portretterend interview heb je meer tijd – en meer woorden – om iemands (werk)leven te schetsen. Je spreekt iemand over zijn opvoeding tot nu, bijvoorbeeld, en alles daartussenin. Het zijn vaak de diepte-interviews waarbij je uren met elkaar praat, van gedachten wisselt en iemand in de ontmoeting oprecht leert kennen.

Bekijk hier de mogelijkheden voor (portretterende) interviews

Ghostwriting

Je hebt een boodschap. Je hebt een verhaal. Je wilt je visie delen met de wereld. Maar je kunt de juiste woorden niet vinden. Het lukt maar niet om je idee op papier te krijgen. Of je hebt er gewoon geen tijd voor. Dan kan je de hulp inroepen van een ghostwriter.

Een ghostwriter is een persoon die jouw tekst schrijft, maar daar geen credits voor krijgt. Ghostwriters worden vaak ingezet om boeken te schrijven, waarbij de naam van de opdracht op de cover staat. Maar het is meer dan een boek. Het kan ook gaan om blogs, columns en zelfs speeches. Een spookschrijver blijft onzichtbaar. Niemand hoeft te weten dat je schrijfhulp hebt gehad van een professional.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Lees verder
Ghostwriting

Kom in actie

Ook beschikbaar voor eindredactie, redactionele werkzaamheden en sociale media storytelling. Heb jij een goed verhaal? Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Marina via hello@zoeteliefde.com.

Met storytelling maak je impact