Interviews

Kom in actie

We zijn benieuwd naar jouw ideeën. Dus laat van je horen via hello@zoeteliefde.com.

Het interview is een vorm om iemand de hemd van het lijf te vragen. Vaak is dat een persoon, maar het kunnen ook meerdere gasten aan een talkshow-tafel zijn bijvoorbeeld. Het individuele gesprek komt het meest voor.

Een groot voordeel is dat je in korte tijd veel informatie krijgt. Een interviewer vraagt door en achterhaalt op die manier nog meer verhalen, meer diepgang en nieuwe informatie. Een interview is ook een goed middel om te toetsen waar je staat: waarom doe je wat je doet? En wat is de meerwaarde daarvan? Tijdens een interview hoor je jezelf punten benoemen die je mogelijk vergeten was. Het gesproken woord heeft kracht. Dus ook als jij je visie, je missie of je persoonlijke kwetsbaarheid durft uit te spreken heeft dat kracht.

Voor ons zijn interviews meer dan een ondervraging. Voor is het meer een gesprek. Het is als een weg met twee rijrichtingen. Wij komen niet alleen maar om te halen, wij geven in de gesprekken ook iets terug. Soms is dat feedback, soms is dat kwetsbaarheid. Maar oprecht is het altijd. Interviews zijn dus een perfect middel om informatie te ontdekken of om bij jezelf een reflectiemoment in te bouwen. Zowel persoonlijk als professioneel.

Bij een goed interview ontdek je iets over jezelf