Interviews

Het interview is een vorm om iemand de hemd van het lijf te vragen. Vaak is dat een persoon, maar het kunnen ook meerdere gasten aan een talkshow-tafel zijn bijvoorbeeld. Het individuele gesprek komt het meest voor.

Een groot voordeel is dat je in korte tijd veel informatie krijgt. Een interviewer vraagt door en achterhaalt op die manier nog meer verhalen, meer diepgang en nieuwe informatie. Een interview is ook een goed middel om te toetsen waar je staat: waarom doe je wat je doet? En wat is de meerwaarde daarvan? Tijdens een interview hoor je jezelf punten benoemen die je mogelijk vergeten was. Het gesproken woord heeft kracht. Dus ook als jij je visie, je missie of je persoonlijke kwetsbaarheid durft uit te spreken heeft dat kracht.

Voor ons zijn interviews meer dan een ondervraging. Voor is het meer een gesprek. Het is als een weg met twee rijrichtingen. Wij komen niet alleen maar om te halen, wij geven in de gesprekken ook iets terug. Soms is dat feedback, soms is dat kwetsbaarheid. Maar oprecht is het altijd. Interviews zijn dus een perfect middel om informatie te ontdekken of om bij jezelf een reflectiemoment in te bouwen. Zowel persoonlijk als professioneel.

Portretten

Met een portretterend verhaal lees je alles over een persoon. Je leert zijn haar leven kennen, zijn denken en zijn werk. Het zijn vaak diepte interviews, waarbij je uren met elkaar praat over het leven.

De interviewer kruipt helemaal in de wereld van de persoon die geportretteerd wordt of wilt worden. Je leert die persoon beter kennen dan bij een vluchtig gesprek. Je ontdekt ambities, visie, maar ook momenten die het leven hebben getekend. In vertrouwelijke en veilige omgeving durven interviewer en geïnterviewde die diepte op te zoeken.

De beste manier om iemand goed te leren kennen is bij hem thuis. Daar zie je hoe de schilder schildert, hoe de dichter dicht, waar de inspiratie vandaan komt, welke boeken er in de kast staan.

Kom in actie

Heb jij een idee? Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Marina via hello@zoeteliefde.com.

Bij een goed interview ontdek je iets over jezelf