Workshop 'De Dynamiek van Woorden'

Weet je, het is best een beetje vreemd. Over bepaalde dingen denken we helemaal niet meer na. We vragen ons niet af waarom water nat is. We verwonderen ons niet over een transparante lucht. Zo is dat ook met onze woorden. We spreken er duizenden op een dag, maar we staan (te) weinig stil bij de betekenis van woorden, bij de dynamiek van woorden.

Ieder woord dat jij uitspreekt heeft kracht. Zij het een toespraak van een burgemeester, een boodschap van een activist, een preek van een voorganger of liefdesbrieven van een geliefde. Woorden staan ergens voor, ze brengen een boodschap over. Woorden kunnen iemand opbouwen, iemand de hemel in prijzen, maar ze kunnen ook verwoesting aanrichten of conflict veroorzaken.

Je woorden zijn een reflectie van je ziel

Hoe gebruik jij je woorden? En besteed jij voldoende aandacht aan de diepgang van je woorden? Onze samenleving is vluchtig, alles moet snel, we hebben geen tijd meer om zorgvuldig te communiceren. Dat is heel verdrietig, want de betekenis van woorden is precies wat ze dynamisch maken.

Daarom heb ik, Marina de Haan, een workshop ontwikkeld als tegengeluid. Het is een praktische en intensieve 4-uur durende workshop voor jou en je team om bewustwording omtrent woordgebruik te creëren, om je denken rondom de kracht van woorden te vernieuwen en om dynamisch woordgebruik te stimuleren op je werk en in je dagelijks leven.

Inhoud

Tijdens de workshop neem ik je mee langs vier belangrijke thema’s van dynamisch woordgebruik. Bij alle onderwerpen deel ik verhelderende verhalen, originele tips & tricks en gaan we praktisch aan de slag met creatieve opdrachten.

 1. Zelfreflectie: welke woorden spreek jij?
 2. Wat is dynamisch woordgebruik?
 3. Oefenen: hoe pas ik dynamisch woordgebruik toe in de praktijk?
 4. Storytelling: op zoek naar jouw verhaal, jouw impact
 5. Praktijkvoorbeelden: je leert van elkaar

Resultaten

Aan het eind van de workshop

 1. Begrijp je de ware betekenis van je eigen woordkeus
 2. Zie je in wat de consequenties van woorden zijn
 3. Ga je bewuster om met je woorden
 4. Ben je in staat om dynamisch woordgebruik toe te passen
 5. Kan je anderen wijzen op hun manier van spreken

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de dynamiek van woorden. Voor onderstaande doelgroepen kan de workshop bijzonder interessant zijn:

 1. Bedrijven
 2. Teams: leidinggevenden, communicatieteams, marketingteams, salesteams, teams van vrijwilligers
 3. Individuele klanten en zzp’ers

Investering

Praktische en intensieve workshop van 4 uur inclusief:

 1. Leerzame theoretische stof
 2. Creatieve praktijkopdrachten
 3. ZoeteLiefde notitieboek & pen
 4. Inspirerende goodiebag

De workshop is geschikt voor groepen tot maximaal 15 personen. Je investeert als team € 1500 – € 3000. ‘De Dynamiek van Woorden’ is ook geschikt voor individuele personen vanaf € 150.

Interesse?

Wil je meer informatie of wil je direct de workshop ‘De Dynamiek van Woorden’ boeken? Stuur mij een e-mail: marina@zoeteliefde.com. Tot gauw!!

Je bent vast benieuwd waarom ik zo’n woordenactivist ben. Als journalist en dichter ben ik een groot liefhebber van woorden.

Ik ben iemand die goed nadenkt voordat ik iets zeg. Ik houd er niet van om zomaar in het wildeweg te kletsen. Ik kies mijn woorden zorgvuldig, juist omdat ik heb ervaren wat de gevolgen zijn als dat niet gebeurt. In deze workshop leer ik jou in een veilige omgeving onder andere om je woorden te wegen, nog voordat je ze uitspreekt.

In 2017 heb ik mijn debuut gedichtenbundel ‘Lily in the Wild Field’ in eigen beheer uitgebracht. Ik heb tot nu toe meer dan 100 gedichten geschreven en als journalist schreef ik meer dan 700 gepubliceerde artikelen. Momenteel schrijf ik onder andere voor Noordhollands Dagblad, CIP Media en Creative Women Collective en werk ik aan mijn tweede bundel ‘Welkom Thuis’.

Je woorden zijn als zaadjes. Wat je zaait, oogst je. Het is daarom essentieel om bewust te zijn van de dynamiek van je woorden