De zon op mijn gezicht voelen

Lieve lezer,

Ken je dat gevoel? Je loopt over straat en plotseling voel je de warme zonnestralen op je gezicht.

Je draait je gezicht net nog iets meer, nog een beetje verder omhoog, naar de kant van de zon. En dan in al zijn glorie, schijnt de zon haar glinsterende stralen op je huid. Je voelt de kracht van de hemelse ster. Al staat de zon hoog in de hemel miljoenen kilometers van je af. Al bereikt het zonlicht je pas na 8 minuten en 19 seconden. Al zie je de stralen niet, toch voelt het tastbaar.

Ken je dat gevoel? Dat je stopt om te genieten van de zon. Dat je weet dat je leeft. Daar gaat dit gedichtenboek over.

Ik wil de zon op mijn gezicht voelen. Ik wil weten dat ik leef. Ik wil van ieder moment het mooiste moment maken. Maar ik heb het afgelopen jaar de zon vaak niet op mijn gezicht gevoeld. Ik leefde onder dikke bewolking van stress, van onrust, van prikkelbaarheid. En dat was een eenzaam pad. Ik zag de zon niet als gids aan de horizon. Ik zag geen hand voor ogen, ik zag enkel mist.

Voor mijn gevoel was ik aan het verdrinken. Ik zakte steeds verder weg in het drijfzand. Maar toen na maanden de mist wegtrok, zag ik dat ik aan het klimmen was. Ik was bijna op de top van de berg. Door alle valpartijen en struikel-momenten had ik niet door dat ik klom. Eenmaal boven op de top had ik een uitzicht van 360 graden. Daar voelde ik de zon op mijn gezicht.

Ik hoop dat jij de zon ook zo voelt.

Liefs, Marina

Even luisteren naar het gedicht ‘Wie heeft het licht uitgedaan?’, geschreven na een bezoek aan een prachtig gezin dat op de vuilnisbelt woont op de Filipijnen:

ik wil verder reizen dan mijn verleden
naar verre bestemmingen
en naar harten die ver van mij zijn

‘De Zon Op Mijn Gezicht Voelen’ is het tweede gedichtenboek van Marina de Haan. Het is haar eerste boek dat bomvol staat met Nederlandse gedichten.

Marina (1986) is journalist en debuteerde met haar poëziebundel ‘Lily in the Wild Field‘. Ze is oprichter van ZoeteLiefde, een bedrijf dat de kracht van woorden inzet om de wereld een beetje mooier te maken.

Marina is altijd authentiek, durft kwetsbaar te zijn en wil mensen inspireren het beste uit het leven te halen. Momenteel schrijft ze onder meer voor Noordhollands Dagblad en is ze talent Literatuur bij &C (platform van Chantal Janzen).

De zon op mijn gezicht voelen
De zon op mijn gezicht voelen
Blijf hier op de hoogte over 'De zon op mijn gezicht voelen' en ZoeteLiefde. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en kom alles te weten over het boek, publicaties, events & workshops!
ik dans op de melodie van ziekte
maar ik wil dansen op het ritme van de zon
liefde heelt de scheuring
ze heelt de twijfel en het verdriet
liefde heelt de tijd