Five questions aan coach Regina: ‘Na elk dal komt er weer een heuvel’

ZoeteLiefde gaat met ‘Five questions’ in gesprek over de coronacrisis en hoe Nederlanders vasthouden aan hoop. Een serie om je te inspireren en aan te moedigen om niet op te geven.

Vier vragen zijn steeds identiek, de vijfde vraag verschilt, alle antwoorden zijn anders. Vandaag: coach en docent Regina Flu (59). Ze is eigenaar van Zorg met Passie en biedt individuele begeleiding bij verlies en rouw. ‘Na elk dal komt er weer een heuvel.’

1. In hoeverre houdt de coronacrisis je dagelijks bezig?

‘De coronacrisis houdt mij niet bezig in de zin van piekeren. Ik ben mij er dagelijks wel van bewust wat voor impact het heeft op onze levens. Ik weet dat ik mij snel kan aanpassen aan een situatie, ik ben graag thuis, ik verveel mij nooit. Ik maak mij wel zorgen om hen die in een kwetsbare omgeving verkeren en niet weg kunnen. Ik heb een gevoel van waakzaamheid, ik ben voorbereid op het volgende, wat het ook moge zijn, en ondertussen wil ik doorgaan.’

2. Wat doe je om hoop te houden?

‘Na elk dal komt er weer een heuvel. Ik houd hoop, omdat ik op God vertrouw en ik geloof dat Hij ons ook hieruit haalt. Ik doe mijn werk zo goed mogelijk onder de omstandigheden. Ik ben van nature een optimist en zie mogelijkheden, zoals het leren van les te geven online. Er komt altijd iets goeds voort uit een nare periode of situatie.’

3. Wat is een les die je op dit moment leert?

‘Ik leer vooral het hebben van uithoudingsvermogen, beheersing en geduld. Uithoudingsvermogen en geduld qua tijd, omdat wij niet weten hoe lang dit gaat duren. Beheersing om niet in paniek te raken of angst toe te laten, overmatig boodschappen te halen en vriendelijk te blijven. Het klinkt misschien gek, maar ik leer ook mijn creatieve kant de ruimte te geven en bewust rust te nemen.’

Zorg met Passie

4. Wat waardeer je nu meer dan voorheen?

‘Wat ik heel erg waardeer, meer dan voorheen, is het feit dat wij in vrijheid ons geloof mogen uitdragen. Ik voel een heel klein beetje wat vervolgde christenen meemaken. Zij moeten in het verborgene diensten volgen via de radio of in kleine groepjes samenkomen, hun leven is steeds in gevaar als zij de straat opgaan, zij hebben nu twee vijanden, de vervolgers en corona. Wij kunnen niet bij elkaar komen als kerk én toch mogen wij vrijuit via social media bij elkaar komen, zonder bang te zijn om opgepakt te worden.’

5. Je wandelt graag, ziet dat er in deze tijd anders uit?

‘Ik ging altijd al heel vroeg wandelen om zo min mogelijk mensen tegen te komen. Nu zie ik meer mensen dat doen en moet ik mijn tijd vervroegen naar 6:00/6:30 uur. Ik merkte de eerste week van de lockdown vreemd gedrag bij sommige mensen: schichtig kijken, snel voorbij lopen. Nu is er de gepaste afstand, beleefdheidsvormen naar elkaar toe: wandelaar en fietser. Nieuwe gezichten en enkele ouderen zijn ook vroeg aan de wandel. Een babbeltje maken is niet meer aan de orde. Het is een hoofdknik geworden. Ik merk dat ik nog intenser geniet van de natuur en dankbaar ben dat ik nog kan en mag wandelen.’

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een e-mail naar de redactie via hello@zoeteliefde.com en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

Post A Comment