Five questions aan creatieve ondernemer Awura Simpe: ‘De handeling van een individu heeft invloed op het collectief’

ZoeteLiefde gaat met ‘Five questions’ in gesprek over de coronacrisis en hoe Nederlanders vasthouden aan hoop. Een serie om je te inspireren en aan te moedigen om niet op te geven.

Vier vragen zijn steeds identiek, de vijfde vraag verschilt, alle antwoorden zijn anders. Vandaag: Awura Simpe (32) is onder andere creatieve ondernemer en oprichter van Creative Women Collective en Creative Women Agency. ‘Corona heeft geen grip op mijn keuzevrijheid om te genieten van alle kleine dingen in het leven.’

1. In hoeverre houdt de coronacrisis je dagelijks bezig?

‘In het begin van de uitbraak dag en nacht. Ik zocht informatie op (vooral van experts). En ontving ook heel veel informatie (vooral van niet-experts, zoals vrienden en familie). Het overweldigende mij. Ik sliep onrustig. Ik droomde intens. Nu – zo’n zes weken na de start mijn zelfquarantaine – is corona niet de focus van mijn dagelijkse leven. Het beïnvloedt wat we kunnen doen (en wat niet), maar niet hoe we doen wat we doen, begrijp ik nu. Corona heeft geen grip op mijn keuzevrijheid om te genieten van alle kleine dingen in het leven.’

2. Wat doe je om hoop te houden?

‘In de stilte krijg ik hoop. Door te bidden, mediteren en schrijven zoek ik in de stilte God op. Het helpt mij om de uitdagingen van deze tijd niet op te slaan in mijn lichaam en geest, maar het los te laten. Dit was ook voor de pandemie. Maar door de pandemie is die behoefte nog meer gegroeid.’

3. Wat is een les die je op dit moment leert?

‘Ik begrijp nu meer dan ooit dat wij één familie zijn. Omdat het virus heeft blootgesteld hoe verbonden wij zijn met elkaar. En vooral hoe de handeling van een individu invloed heeft op het collectief. Als gevolg hiervan is mijn gevoel van eenheid gegroeid en daarmee ook mijn empathie.’

In de stilte krijg ik hoop

4. Wat waardeer je nu meer dan voorheen?

‘Contact! Een praatje, een bezoekje, een evenementje… Al die kleine momenten van contact blijken van grote invloed te zijn op mijn welzijn. Ik ben dankbaar voor het digitale alternatief in deze tijd. Dit houdt mij op de been. Maar wát zal ik genieten van mijn allereerste eindeloze brunch, lunch of diner met vrienden na COVID-19.’

5. Je werkt onder andere als creatieve ondernemer met grote offline events, hoe probeer jij nu aan te sluiten bij je doelgroep?

‘Dit vangen wij op met een digitaal alternatief: The CWC Podcast. Op dit moment zijn wij bezig met de opnamen van seizoen 4 waarin wij onze gasten van de afgelopen seizoenen opnieuw uitnodigen om hun expertise te delen in de coronacontext. Wat is er gewijzigd? En wat niet? Ik heb veel zin om die gesprekken te voeren en vervolgens te delen met onze community. Daarnaast zijn we onder de radar bezig met het opzetten van online events.’

Luister hier naar een eerder gesprek in The CWC Podcast:

 

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een e-mail naar de redactie via hello@zoeteliefde.com en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

Post A Comment