Five questions aan trouwambtenaar Audrey Scharbay: ‘Ik maak elke dag het beste van de situatie’

ZoeteLiefde gaat met ‘Five questions’ in gesprek over de coronacrisis en hoe Nederlanders vasthouden aan hoop. Een serie om je te inspireren en aan te moedigen om niet op te geven.

Vier vragen zijn steeds identiek, de vijfde vraag verschilt, alle antwoorden zijn anders. Vandaag: trouwambtenaar Audrey Scharbay (60).

1. In hoeverre houdt de coronacrisis je dagelijks bezig?

‘Het is mij opgevallen dat ik me vrij snel kan aanpassen aan nieuwe situaties. In dit geval is het ook niet veel anders. Ik kijk dagelijks wat mogelijk is met de opgelegde beperkingen en maak er elke dag het beste van. Daarnaast hou ik mij zo strikt mogelijk aan de regels, omdat we thuis iemand hebben die tot een hoge risicogroep behoort.’

2. Wat doe je om hoop te houden?

‘Van huis uit ben ik zeer optimistisch. Dat ben ik van nature, dat is altijd zo geweest. Daarnaast bid ik regelmatig. Mijn gebed kan je zien als gesprekken die ik met mijn hemelse Vader heb. Ik ‘bespreek’ alles met Hem en dat geeft mij rust.’

3. Wat is een les die je op dit moment leert?

‘Momenteel leer ik dat ik met zoveel minder kan. Ik word met de dag handiger in downsizen. Ik leer ook nóg creatiever te koken.’

4. Wat waardeer je nu meer dan voorheen?

‘Ik waardeer des te meer dat er liefde, rust en vrede heerst in ons gezin. Dat de omgeving voldoende inspiratie geeft om nieuwe ideeën uit te werken en dat er ruimte is om te werken aan projecten voor de toekomst.’

5. Je bent trouwambtenaar, hoe is het nu in de trouwzaal?

‘Veel huwelijken zijn afgezegd of uitgesteld. De huwelijken die momenteel wel doorgaan zijn erg sober en met een beperkt aantal mensen. Desalniettemin maak ik van de gelegenheid gebruik om mooie, opbouwende en liefdevolle woorden tot mijn bruidsparen uit te spreken.’
Trouwambtenaar Audrey Scharbay

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een e-mail naar de redactie via hello@zoeteliefde.com en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

Post A Comment