Five questions aan vormgever Mieke: ‘Ik doe boodschappen voor de ouderen in mijn flat’

ZoeteLiefde gaat met ‘Five questions’ in gesprek over de coronacrisis en hoe Nederlanders vasthouden aan hoop. Een serie om je te inspireren en aan te moedigen om niet op te geven.

Vier vragen zijn steeds identiek, de vijfde vraag verschilt, alle antwoorden zijn anders. Vandaag: Mieke van de Wetering (28) doet boodschappen voor de ouderen in haar flat. Ze is ook vormgever bij ZoeteLiefde.

1. In hoeverre houdt de coronacrisis je dagelijks bezig?

‘Ik mag niet meer naar kantoor, omdat ik ook vanuit huis kan werken. En ik merk dat het in de winkels vlakbij mijn huis erg rustig is en iedereen angstvallig afstand houdt. Ook kan ik nu weinig sociale dingen doen. De paasbrunch bij familie ging niet door. En ook een kledingruil en verjaardagsfeestjes zijn afgezegd.’

2. Wat doe je om hoop te houden?

‘Ik probeer me vooral op andere dingen te richten en de mensen om me heen te helpen. Ik woon in een flat met veel ouderen, dus ik probeer voor hen wat zorgen weg te nemen door boodschappen te doen.’

Ik merk dat ik aan het onthaasten ben

3. Wat is een les die je op dit moment leert?

‘Ik dacht altijd dat ik vooral heel erg introvert was, maar ik heb sociale contacten toch meer nodig dan ik wist. Ik merk wel dat ik door de crisis heel erg onthaast. Omdat ik bijna niet naar buiten kan heb ik veel tijd om voor mezelf te zorgen.’

4. Wat waardeer je nu meer dan voorheen?

‘Sociale contacten. Niet alleen van vrienden, maar ook vreemden op straat of in de supermarkt. Of mensen die ik tegenkom tijdens wandelen met mijn hondje.

5. Hoe heeft de crisis invoed op je werk als vormgever?

‘Ik heb het geluk dat ik nog parttime vast werk heb, dus ik kan dat blijven doen. Daarnaast vallen er veel opdrachten weg. Musea zijn gesloten, meetings worden uitgesteld. Gelukkig kan ik vanuit huis gewoon werken. Ook ben ik op andere manieren creatief bezig, bijvoorbeeld met tekenen en fotografie.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een e-mail naar de redactie via hello@zoeteliefde.com en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

Post A Comment