Real Talk: Ambities en de sociale media val

Ik heb altijd hoge ambities gehad. Als ik iets doe, wil ik het altijd goed doen. Dat is op zich goed. Maar de laatste tijd ben ik bijvoorbeeld gaan denken: ik moet meer werken, ik moet harder werken, ik moet laten zien dat ik het aankan. Nu denk ik: Marina, wat suf, waarom dacht je zo? Waarom wilde je jezelf bewijzen? Waarom? ⁠

Het antwoord?⁠

Ik viel in de sociale media val. In de val van Instagram. In de val van: iedereen laat zien hoe goed hij/zij is. Ik moet dat ook laten zien. Ik kan niet vallen. Ik moet doorgaan.⁠

Die mentaliteit is mijn ondergang geworden. Tijdelijk dan. Dit is wat ik leerde: natuurlijk is het goed om ambities te hebben, om jezelf te verbeteren en om hard te werken, maar het mag niet ten koste gaan van je (mentale) gezondheid. Daarnaast hoeft niemand zich te bewijzen. Punt uit. En als je je wilt bewijzen voor acceptatie van anderen, dan zit je helemaal verkeerd. Ik preach dit ook tegen mezelf hoor.⁠

Durf bij jezelf eens na te gaan waarom je bepaalde dingen doet. Waarom post je die selfie? Waarom plaats je een Insta story? Wat is je motivatie achter je post? Is je doel om zo geaccepteerd te worden door anderen? Of misschien wel om te laten zien wat je bereikt hebt? Durf eens eerlijk naar je motivatie te kijken.

De zon op mijn gezicht voelen
Voor mijn gevoel was ik afgelopen maanden aan het verdrinken. Ik zakte steeds verder weg in het drijfzand. Maar toen na maanden de mist wegtrok, zag ik dat ik aan het klimmen was. Ik was bijna op de top van de berg. Door alle valpartijen en struikel-momenten had ik niet door dat ik klom. Eenmaal boven op de top had ik een uitzicht van 360 graden. Daar voelde ik de zon op mijn gezicht. Ik werk nu aan mijn tweede gedichtenboek, blijf hier op de hoogte!

Post A Comment