America Ferrera: ‘Je identiteit is je superkracht, niet je obstakel’

America Ferrera gelooft dat verhalen de kracht hebben om mensen beter te maken. Ze gebruikt haar stem om zich uit te spreken voor meer menselijkheid en gerechtigheid in de wereld.

Je kent haar waarschijnlijk wel van de hitserie ‘Ugly Betty’. Daarnaast is Americaook producer en activist. Dat activisme komt in deze TED-talk sterk naar voren. Als jonge actrice, van ouders uit Honduras, is ze vaak afgewezen voor rollen vanwege haar identiteit. Lang zag ze haar identiteit als een obstakel, maar daar is ze nu helemaal klaar mee. Dit is #omdenken next level, want nu ziet ze haar authentieke identiteit als haar superkracht.

Volgens America ziet Hollywood niet goed hoe de wereld eruit zien. Wij zijn met elkaar de wereld. Daarom roept ze op tot een meer authentieke weergave van verschillende culturen in de media. “Aanwezigheid creëert mogelijkheid”, zegt ze. “Wie we in de wereld zien bloeien, leert ons hoe we onszelf moeten zien, hoe we moeten nadenken over onze eigen waarde, hoe we moeten dromen over onze toekomst.”

“Mijn identiteit is niet mijn obstakel. Mijn identiteit is mijn superkracht. Ik ben hoe de wereld eruit ziet. Jij bent hoe de wereld eruit ziet. Collectief zijn we hoe de wereld er in werkelijkheid uitziet. En om ervoor te zorgen dat onze systemen dat weerspiegelen, hoeven ze geen nieuwe realiteit te creëren. Ze moeten gewoon stoppen met weerstand te bieden aan dat waar we al in leven.”

Bekijk de TED-talk hier!

Post A Comment

ZoeteLiefde zoekt de stilte. Lees hier de verhalen uit 'Lessen uit het klooster'.