Wat is jouw visie voor de toekomst?

Mijn Paasdagen werden bepaald – naast zon en bbq – door de vraag: wat is jouw visie voor de toekomst? Waar kijk je naar uit? Wat hoop je te doen? Ik luisterde naar een speech waarin deze vraag gesteld wordt. “Iedereen die geen visie heeft voor de toekomst, kijkt terug naar het verleden”, zei de Australische spreker.

En inderdaad, als je niet weet waar je naar toe moet gaan, als het voor je te mistig en te onzeker is, dan ga je terug naar wat je kent. Een plek die vertrouwd is, zelfs al doet die plek je pijn, zelfs al doet die plek je verdriet. Op de een of andere manier vinden we dat vertrouwde prettiger dan het nieuwe.

Het is tijd om vooruit te kijken

Maar toch is dat niet wat het beste voor je is. Ja het vertrouwde ken je al. Daar hoef je niet aan te wennen. Maar er is een reden dat het in het verleden ligt. Het is geweest. Voor toen was dat het leven, maar nu is er iets beters. Nu mogen we vooruit kijken.

Dus, vandaag, wil ik je uitdagen: wat zie jij in jouw toekomst? Wat is iets waar je stiekem van droomt maar niet tegen anderen durft te zeggen? Wat zit in jou wat er echt uit moet komen?

Nu is de tijd daarvoor.

Post A Comment