Op weg naar Michelle Obama… ‘Omarmen’

BECOMING MICHELLE OBAMA

Volgende week woensdag zijn we er: als Michelle Obama neerstrijkt in de Amsterdamse Ziggo Dome. Als ze haar verhaal vertelt hoe ze de vrouw is geworden die ze nu is. Als ze vertelt hoe ze nog altijd evolueert naar de vrouw zoals ze gemaakt is.

Wij kunnen nu al bijna niet wachten. En toch duurt het nog eventjes. Nog flink wat dagen om stil te staan bij BECOMING. Wat is ons verhaal? Wie worden wij? Zijn we blij met de vrouw die we zijn?

Reflectie
Komende dagen lichten we verschillende quotes uit het book van Mrs. Obama. En geven we een eerlijke reflectie daarop. Dit is de vijfde en laatste aflevering van onze wandel richting Michelle. We sluiten daarom af met ‘Omarmen’.

Michelle schrijft: “Let’s invite one another in. Maybe then can we begin to fear less, to make fewer wrong assumptions, to let go of the biases and stereotypes that unnecessarily divide us. Maybe we can better embrace the ways we are the same.”

Let’s invite one another in

Polarisatie
Steeds vaker staan we tegenover elkaar. We zijn het steeds vaker niet met elkaar eens. We focussen op wat ons verdeeld in plaats van wat ons verbindt. Toen ik laatst Gert-Jan Segers interviewde zei hij dat hij zich zorgen maakt over die polarisatie. Ik maak me daar ook zorgen om. En wat ik begrijp uit het verhaal van Michelle maakt zij zich daar ook zorgen om.

Maar zowel Gert-Jan als Michelle hebben hoop. Hoop dat als je werkelijk iemand toelaat en begrijpt waar iemand vandaan komt, dat we minder bang zullen zijn, dat vooroordelen weggehaald worden.

Laten we elkaar omarmen

Michelle roept op om elkaar uit te nodigen. Niet voor een oppervlakkig praatje. Maar laten we elkaar oprecht uitnodigen. En elkaar toelaten. Al zijn we het niet met elkaar eens. Leer de context van iemands verhaal. Want misschien kunnen we dan vooroordelen en stereotypen loslaten die ons onnodig verdelen, schrijft ze. “Misschien kunnen we de manieren waarop we hetzelfde zijn beter omarmen.”

Laat dat ook ons doel zijn in het leven: elkaar omarmen!

Aftellen
Nu is het voor ons echt aftellen om Mrs. Obama in real life te horen spreken over haar persoonlijke en professionele leven. Ben jij er ook bij?

Lees ook onze andere reflecties uit Becoming van Michelle Obama:

Foto: Gui Basto, Pexels

Post A Comment