Op weg naar Michelle Obama… ‘Identiteit’

BECOMING MICHELLE OBAMA

Volgende week woensdag zijn we er: als Michelle Obama neerstrijkt in de Amsterdamse Ziggo Dome. Als ze haar verhaal vertelt hoe ze de vrouw is geworden die ze nu is. Als ze vertelt hoe ze nog altijd evolueert naar de vrouw zoals ze gemaakt is.

Wij kunnen nu al bijna niet wachten. En toch duurt het nog eventjes. Nog flink wat dagen om stil te staan bij BECOMING. Wat is ons verhaal? Wie worden wij? Zijn we blij met de vrouw die we zijn?

Reflectie
Komende dagen lichten we verschillende quotes uit het book van Mrs. Obama. En geven we een eerlijke reflectie daarop. Nu: ‘Identiteit’. Michelle schrijft: “If you don’t get out there and define yourself, you’ll be quickly and inaccurately defined by others.”

Als je niet de tijd neemt om zelf te bepalen en te definiëren wie jij bent, dan word je gedefinieerd door anderen. En anderen nemen daar de tijd niet voor. Ze definiëren je snel en onnauwkeurig. Ze plakken stempels op je die niet bij je horen.

Persoonlijk heb ik me heel lang laten definiëren door anderen. Ik had geen eigen identiteit. Ik had niets te zeggen. Ik stond nergens voor. Ik was zo ziek dat ik aan het overleven was. En dat was voor toen okay. Want dat was mijn reis. Behalve focussen op beter worden, had ik weinig puf voor iets anders.

Richtingaanwijzers
Nu is dat anders. Nu sta ik ergens voor. Nu heb ik een missie. Nu weet ik wie ik ben. En stel dat anderen mij denken te kennen, dan is dat helemaal aan hen. Ik weet wie ik ben. Ik heb mezelf gedefinieerd. En het is belangrijk dat jij dat ook doet.

Neem even de tijd om eerlijk naar jezelf te kijken: Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe wil je onthouden worden? Je antwoorden zijn grote richtingaanwijzers voor je leven en hoe je je leven wilt leiden. Ze helpen je om jezelf te definiëren!

Lees ook onze andere reflecties uit Becoming van Michelle Obama:

Post A Comment