Ontmoet Precious Love

Dit is Precious Love (‘Je mag me Love noemen’). We zijn even oud. Zij groeide op in extreme armoede op de Filippijnen. Tijdens mijn reis naar de Filipijnen ontmoette ik haar. “Ik ben opgegroeid om tevreden te zijn met wat we hebben. Mensen keken op mij en mijn familie neer omdat we zo arm waren.”

“Mijn moeder Liberty werkte als huisvrouw, mijn vader Remus als bouwvakker, hij verdiende slechts een paar euro voor het hele gezin (5 kinderen) .We woonden in een huis met gaten in het dak. We aten slechts één keer per dag. We hadden geen elektriciteit. We genoten elke avond van prachtig kaarslicht. Iedere keer als het regende, stroomde ons huis vol water. Op één plek in het huis werden we niet nat, daar stonden we dan met het hele gezin.”

Ik werd steeds meer geïnspireerd om verder te kijken dan de vier muren van ons huis

“We hadden geen geld om het te dak te repareren. Op een dag had mijn moeder een uitstekend idee. Ze pakte een plastic tas en zette die behendig vast over de gaten in het dak. Iedere avond keken we voor het slapen naar de sterren en de maan. God zorgde voor ons en gebruikte mensen om ons te ondersteunen. Ik werd steeds meer geïnspireerd om verder te kijken dan de vier muren van ons huis.”

Het is vanwege Compassion dat Love bevrijd is van armoede. Ze is nu voorganger van Hope Center, ze zorgt voor haar familie, ze reist de wereld rond als zendeling (inclusief Nederland, want we kunnen rijk zijn in euro’s, we zijn arm op een ander niveau). “Wie had dit ooit kunnen bedenken?”

Post A Comment

ZoeteLiefde zoekt de stilte. Lees hier de verhalen uit 'Lessen uit het klooster'.