We hebben meer met elkaar gemeen dan we denken

We hebben meer met elkaar gemeen dan we denken. We zien de overeenkomsten gewoon niet. Of misschien nemen we geen tijd om de overeenkomsten te zien. We kijken naar de buitenkant en we oordelen. We denken mensen te kennen, maar we kennen iemands verhaal niet.

Dat is in onderstaande video van BrightVibes heel goed te zien. Een groep vreemden zit samen in een wachtkamer. Van de buitenkant zien ze er allemaal anders uit. Het zijn uitersten van elkaar. Maar ze hebben meer met elkaar gemeen dan ze vooraf dachten.

Verhalen verbinden ons met elkaar

Ieder mens is namelijk een verhaal. We hebben allemaal een verhaal. En die verhalen verbinden ons met elkaar. Dat laat deze video ijzersterk zien. Verhalen raken andere verhalen. Mensen raken andere mensen.

Laten we daarom iets meer de tijd nemen om iemand te leren kennen, om naar iemands verhaal te luisteren. Laten we iets meer moeite doen!

Foto: Kaique Rocha, Pexels

One Comment

Post A Comment