Op weg naar Michelle Obama… ‘Becoming’

BECOMING MICHELLE OBAMA

Volgende week woensdag zijn we er: als Michelle Obama neerstrijkt in de Amsterdamse Ziggo Dome. Als ze haar verhaal vertelt hoe ze de vrouw is geworden die ze nu is. Als ze vertelt hoe ze nog altijd evolueert naar de vrouw zoals ze gemaakt is.

Wij kunnen nu al bijna niet wachten. En toch duurt het nog eventjes. Nog flink wat dagen om stil te staan bij BECOMING. Wat is ons verhaal? Wie worden wij? Zijn we blij met de vrouw die we zijn?

Eerlijke reflectie
Komende dagen lichten we verschillende quotes uit het book van Mrs. Obama. En geven we een eerlijke reflectie daarop. We beginnen met de titel van het boek: Becoming.

De slechtste vraag die bestaat is volgens Michelle om aan kinderen het volgende te vragen: wat wil je later worden? Alsof dat het doel is in je leven, alsof dat definitief is. “Mijn reis is een reis van voortdurend evolueren, dat er nooit een punt is waarop je er bent”, vertelt ze aan Oprah. “En stel dat je er wel bent, dan is dat een beetje triest. Als je denkt dat je op een punt bent gekomen waar je stopt met groeien en stopt met leren, dan is dat een beetje triest. Want wat blijft er dan nog over?”

Tekst gaat verder onder video

“De waarheid is dat voor mij elk decennium iets verbazingwekkends heeft gegeven dat ik nooit vooraf had kunnen bedenken. Als ik was gestopt met kijken en met leren, dan had ik zoveel gemist. Dus ik word nog steeds. I am still becoming. En ik hoop dat iedereen weet dat we constant aan het evolueren zijn.”

Ik hoop dat iedereen weet dat we constant aan het evolueren zijn

Heel vroeger wilde ik kapper worden en iets later stewardess. Een beetje standaard, want alle meiden uit mijn klas wilden dat worden. Op de middelbare school wist ik dat ik journalist wilde worden. Ik heb altijd al een fascinatie voor verhalen van mensen gehad. Ik geloof dat verhalen verbinden en dat we herkenning vinden in elkaars verhaal.

Maar dan moet je wel het lef hebben om het te delen. In mijn carrière als journalist heb ik heel wat mensen geïnterviewd, mensen die zich kwetsbaar hebben opgesteld, die een stukje van hun ware ik hebben laten zien. Ik vind dat prachtig en ik heb daar groot respect voor.

Meer dan je baan
Inmiddels ben ik meer dan een journalist. Mijn baan is ook niet mijn identiteit, just saying. Ik geniet ook van ZoeteLiefde bouwen tot een brand met een missie en van gedichten schrijven. Waarom zou je ook één carrièrepad kiezen en daarmee is het basta?

Heerlijk dus dat we nog steeds aan het worden zijn, dat we nog steeds gevormd worden door ontmoetingen, door verhalen, door het leven.

Lees ook onze andere reflecties uit Becoming van Michelle Obama:

Post A Comment