Zondagochtend gedachte: ‘Denk minder, leef meer’

Op een boot in de Filipijnen bezocht ik prachtige plekken op deze aardbol. Allemaal onbekenden bij elkaar. In korte tijd werden we een familie. We aten samen, we lachten samen, we spraken over het leven. We genoten intens van het moment. We hadden geen internet, soms elektriciteit. Het leven was simpel. Het leven was heerlijk.

Nu ben ik terug in Nederland. Terug in de waan van de dag. Hier gaat het leven snel, lijken we minder te genieten, is er geen tijd om bij te tanken. Ik denk terug aan de Filipijnen, aan het rustigere tempo, aan het geluk. Ik mis het hier in Nederland.

Ik denk teveel in Nederland, ik maak me zorgen om mijn familie, om mezelf, om de toekomst. Ik denk teveel na over wat vrienden wel en niet doen. Ik denk teveel na over sociale media. Met 60 duizend gedachten per dag denken we volgens mij veel te veel. Vaak zijn dat ook nog repeterende gedachten van de dag ervoor. Hoeveel tijd gaat er verloren aan denken?

Tijd om minder te denken en meer te leven!

Foto: Pexels

Post A Comment

ZoeteLiefde zoekt de stilte. Lees hier de verhalen uit 'Lessen uit het klooster'.