Zondagochtend gedachte: ‘Breek je muren af en ontdek liefde’

Ik metselde dikke stenen muren om mijn hart. Jaren liep ik rond in een veilige bunker. Tenminste, dat dacht ik. Niemand kon mij pijn doen (ik had al genoeg geleden), ik hield iedereen op afstand, ik sloot liefde buiten. De veiligheid was slechts een illusie waar Hans Klok nog iets van kan opsteken.

Ik voelde me niet geliefd, ik was hartstikke eenzaam. Langzaam ben ik de muren gaan afbreken & ben ik mensen mijn hart gaan laten zien. Nog steeds vind ik dat spannend, nog steeds ben ik bang dat mensen mij pijn doen, maar ik ben vooral heel blij dat ik mezelf durf te zijn. Dat ik goede vrienden heb die mij accepteren zoals ik ben, met al mijn rafelranden en gouden randjes.

Soms komen mensen in je leven en ze richten brokken aan, soms denken mensen: hoe kan deze vriendschap mij beter maken? Soms komen mensen in je leven die geen vriendschap sluiten om iets te halen; ze komen goedheid brengen. Zo’n vriend wil ik zijn.

Break down your walls, and know what love really is

Post A Comment