Zondagochtend gedachte: ‘Kunnen mensen daadwerkelijk veranderen?’

Kunnen mensen daadwerkelijk veranderen? Het is een vraag waar ik al een tijd over nadenk. Persoonlijk wil ik mezelf graag blijven ontwikkelen, ik wil blijven leren. Ik wil dat mijn blinde vlekken niet altijd blinde vlekken blijven. Maar ik weet niet of iedereen dat wilt?

Misschien is het juist wel aangenaam om bijvoorbeeld altijd bot en gemeen te zijn, misschien is het een overlevingsstrategie, misschien kan je zo je hele leven leven?

Ik geloof dat mensen kunnen veranderen maar dan moeten ze
a) eerst hun gedrag inzien en toegeven
b) zelf echt verandering willen

Anders komt er niets van terecht natuurlijk. Voor dat inzien en toegeven moet je eerst wel even over je trots heen stappen. En daar hebben mensen misschien niet zoveel zin in. Dus blijven ze bepaald gedrag voor altijd vertonen, want het nare vertrouwde is zoveel makkelijker dan het mooie onbekende.

Denk jij dat mensen kunnen veranderen? Waarom wel/niet?

Post A Comment

ZoeteLiefde was op weg naar Becoming Michelle Obama. Lees hier hoe intiem het was in de Ziggo!