Praktisch en toegankelijk boek van Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar doet me altijd denken aan de Amerikaanse John Maxwell. Spreker en leiderschapsgoeroe Maxwell kan ingewikkelde zaken heel eenvoudig brengen, zodat iedereen het begrijpt. Gedragswetenschapper Tiggelaar is daar ook een ster in. De ingewikkelde gedragswetenschap maakt hij toegankelijk voor iedere lezer. Dat bewijst ook zijn nieuwe boek ‘De Ladder’. Een boek dat boordevol praktische tips staat hoe wij beter om kunnen gaan met veranderen.

Onze maatschappij verandert razendsnel. Ik ben geboren in 1986 en groeide op met een platenspeler. Mijn eerste plaatje was die van Enya met ‘Orinoco Flow‘. Inmiddels heb ik mijn laatste liedje in de Apple store gekocht en draai ik het dagelijks op mijn iPhone 7. De maatschappij verandert en wij veranderen mee. We moeten wel. We kunnen niet achterblijven. Maar eigenlijk hebben we onwijs veel moeite met veranderen. In dit boek legt Tiggelaar uit waarom veranderen zo moeilijk is en geeft hij 3 gouden tips die wel werken.

Tiggelaar, de meester van metaforen

Wij, gewoontedieren
De kern van iedere verandering is gedragsverandering. Als je je dag op een bepaalde manier wilt beginnen, moet je iets aan je gedrag doen. Als je aardiger wilt zijn tegen je collega’s of je vrienden, dan moet je iets aan je gedrag doen. Als je een creatief proces aangaat, zal je iets aan je gedrag moeten doen om je doel te behalen. We weten dit vaak wel, maar het is tamelijk lastig om de theorie in de praktijk toe te passen. Het is fijn dat Tiggelaar dat direct aan het begin van het boek toegeeft. Zo gek zijn we dus niet, wij gewoontedieren.

Ondanks dat er duizenden boeken zijn geschreven over veranderen, is het boek van Tiggelaar van toegevoegde waarde. Hij is namelijk de meester van aansprekende metaforen. Iedereen kan zich een ladder met drie treden voorstellen. Trede 1 is je doel, trede 2 is je gedrag, trede 3 is je support. Kort gezegd hoor, want hij diept deze metafoor meer dan uit. Met pakkende voorbeelden en praktische tips, brengt hij de ladder tot leven, zodat je het zelfstandig in je eigen leven kunt implementeren.

Een goede investering voor ieder mens

‘De Ladder’ is een helder boek met pakkende schrijfstijl van een man die weet waar hij het over heeft. Niet alleen uit studie, maar ook doordat hij alle methodes op zichzelf getoetst heeft. Een goede investering voor ieder mens!

Bestel het boek hier!

One Comment

  • Leonardo

    Jammer dat het allemaal reeds achterhaalde dan wel beperkende principes blijken. Keer op keer blijft Tiggelaar vanaf de ‘achterzijde gedrag re-de-signen en heeft geen benuklt wat de intrinsieke principes zijn. Logisch dat dit keer op keer omard wordt, nieuwe mensen minder ontwikkelde mensen die denken dat de metaforen ook juist zijn terwijl dergelijke goeroes juist metaforen gebruiken die onmogelijk als metafoor kunnen dienen simpelweg omdat de onderlinge essenties verschillen en daarmee het krachtenspel geheel anders is. tenzij je in staat bent de realitie zo sterk te reduceren dat het net lijkt dat het allemaal klopt. dat is Tiggelaar. Schrijver voor de gemiddels en daarmee grotere massa die zich keer op keer ´laat inpakken´. Echte kwaliteit ziet er anders uit. Maar ja, Tiggelaar weigert te leren van de echte grote dnkers, zoekt liever de zoveelste gelijkgestemden op. Dan sta je stil.

Post A Comment